Sportbetting har exploderat under senare år och det är inte direkt överraskande att fotboll är den populäraste sporten att satsa pengar på. Fotboll är helt enkelt den största sporten som flest människor känner en stark passion för. Vad betting handlar om är regelrätt vadslagning, d.v.s. man lägger någon form av insats på vad man tror kommer hända och skulle man ha rätt vinner man. Har man däremot fel förlorar man sin insats. Alltså är det inte särskilt svårt att förstå och gillar man inte fotboll går det förstås att spela på andra sporter som tennis, basket eller ishockey. På den här sajten ska vi dock fokusera på fotboll.

Hur gör man för att spela?

Först måste man välja ett spelombud. Vill man spela på traditionellt sätt i kiosker, bensinmackar och spelbutiker är man begränsad till Svenska Spel och deras produkter som Måltipset, Stryktipset, Oddset och Europatipset. Många svenskar gillar detta sätt att spela och har också gjort det under mycket lång tid. Nätet har dock öppnat nya dörrar. På nätet finns det spelbolag som erbjuder fotbollsbetting och även andra spelformer. Framförallt finns det mycket mer att välja mellan. Nuförtiden går det att spela dygnet runt och på alla världens fotbollsligor. Allt som krävs är att öppna ett konto på lämpliga bettingsajter. Ofta erbjuds en välkomstbonus för nya kunder.

Att hålla sig uppdaterad är nyckeln till framgång

Inom fotbollsbetting är den senaste informationen extremt värdefull om du vill vinna pengar. Du vill ha koll på de bästa oddsen, de hetaste matcherna och vilka spelare och vilka lag som till exempel är i bra form eller i dålig form. Allt handlar om att försöka skaffa sig ett övertag. Den som håller sig uppdaterad kan upptäcka spelmöjligheter som kan kännas som rena rama rånet. Ska du spela på football måste du göra din hemläxa. Lyckligtvis behöver du inte göra allt arbete själv, utan det finns bra sajter som håller koll på allt det viktigaste. Skribenter kan ge tips om utgången i matcher och sådana förhandstips kan vara ovärderliga för spelare.

Vilka typer av spel är vanligast på fotboll?

Att spela 1-X-2 fortsätter att vara populärt. 1 betyder vinst för hemmalaget, X betyder oavgjort och 2 att bortalaget vinner. Stryktipset är till exempel 13 utvalda matcher som spelas i ett system och att få alla 13 rätt brukar ge fantastiskt bra betalt. Inget hindrar en spelare på nätet att skapa sitt egna kombinationsspel. Kanske väljer du att bara spela på fyra matcher i en så kallad fyrling. Det kan fortfarande ge ett väldigt högt odds, samtidigt som sannolikheten att vinna är mycket högre än att lyckas pricka 13 rätt på Stryktipset.

Andra väljer att spela på enskilda matcher i så kallade singlar. Då kan man inte räkna med särskilt höga odds, men det går alltid att spela med högre insatser för att fortfarande kunna vinna stora pengar. Lägg också märke till alla specialspel som finns tillgängliga på olika matcher. Man kan spela över/under på antal mål, antal hörnor, antal gula kort och mycket annat. Alla har sina egna strategier och det viktiga är att anpassa sitt spel efter sin egna plånbok och aldrig spela för pengar man inte har råd att förlora.