Gillar du fotboll? Då är du långtifrån ensam. Fotboll är världens största sport och också den största sporten i Sverige. Den väcker starka känslor och många lägger mycket tid på att följa sina favoritlag och sina favoritspelare. Själva älskar vi också fotboll och på den här bloggen kommer allt handla om just fotboll. Här kan du läsa inlägg om olika fotbollsligor, fotbollslag, fotbollsspelare och till och med om mindre kända varianter av fotboll som futsal och strandfotboll. Vi kommer också ge tips om hur du själv blir en bättre fotbollsspelare.

Vad som gör fotboll så speciellt är all spänning och dramatik. “Bollen är rund” brukar det heta och i en fotbollsmatch kan allt hända. Hur många gånger har inte ett klart sämre lag vunnit en match på grund av att de gjorde mål på sin enda chans medan det andra laget brände alla sina chanser? Det händer till och med i stora turneringar som VM och EM. Att fotboll är oförutsägbart gör det roligare att titta på. Inga andra sporter har lyckats locka till sig så mycket intresse och så mycket pengar. Tänk att vissa fotbollsspelare kan säljas för hundratals miljoner och själva också tjäna hundratals miljoner under sina karriärer.

Samtidigt är fotboll en väldigt enkel och simpel sport som kan spelas av ett gäng barn på gatan så länge de kan få tag på en boll. Många av världens bästa spelare kommer faktiskt från en fattig bakgrund. Varje dag kanske de spenderade all ledig tid efter skolan med att dribbla och trixa med bollen. Till sist blev de som ett med bollen och ofta är det känslan när man tittar på de allra bästa spelarna från länder som Brasilien och Argentina. I Sverige har vi exemplet med Zlatan Ibrahimovic som växte upp under svåra förhållanden i en förort till Malmö, men sedan kom att bli Sveriges bästa fotbollsspelare. Inte sällan blir fotbollen en stabil punkt i tillvaron för de som har det tufft. Fotbollen har hjälpt väldigt många människor till ett bättre liv.

Inom den globala fotbollen arbetar man hårt med välgörenhet och med att bekämpa bland annat rasism. Fotboll ska vara något som förenar människor oavsett vad de har för bakgrund eller hudfärg. FIFA och UEFA är väldigt målmedvetna i sin kamp och delar också ut hårda straff när en spelare eller till och med publiken på en fotbollsarena missköter sig. Trots allt finns en mörk baksida inom fotbollen med huliganism och så kallat fotbollsvåld. Det tar vi starkt avstånd från på denna blogg.

Om att betta på fotboll

När det handlar om att spela för pengar på sport är det en klar fördel att sitta inne på mycket kunskap om sporten i fråga. För alla stora fotbollsfantaster finns chansen att omsätta alla nedlagda timmar till att faktiskt tjäna en hacka. Tack vara alla spelbolag på nätet kan du alltid räkna med att hitta fina odds och stora bonusar. Något som är på stark frammarsch är så kallad livebetting. Då spelar du på matchen live, precis när allt händer. Du kan titta på matchen och lägga spel när du ser att något verkar vara på väg att hända.