Finns det något man inte kan spela på?

Det verkar som att det svenska spelbolaget Betsafe har bestämt sig för att försöka besvara den frågan. Här handlar det egentligen inte så mycket om fotboll, men det är bara för bra för att inte skriva om.

Minns du The Dudesons? Det är en finsk kvartett med stuntmän som har gjort en grej av att skada sig själva och spela in det på film. Känns det bekant? Självklart gör det det, men faktum är att Dudesons var före Jackass-gänget och långt före Dirty Sanchez-gruppen från UK! De har, eftersom de mest är verksamma i Finland, av naturliga skäl inte blivit lika stora och berömda som amerikanerna och engelsmännen, men för många ringer det nog ändå en klocka nånstans.

Så varför berättar jag om det här? Jo, för att Betsafe har bestämt sig för, med hjälp av sitt Team Betsafe av nordiska atleter och idrottare, utmana Dudesons på dom sjukaste tävlingar och utmaningar dom kan komma på! Avsnitten finns att se på Betsafes egen hemsida och såklart också på Youtube.

Redan i det första avsnittet öppnar man starkt när parkourmästaren Zyrken Gustafsson får möta Jarppi i en tävling om att stå ut med flest kräftor i sina kalsonger.

I tävling två ska det utmanas i skidor, men inte i vanliga tråkiga längskidor utan självklart i Supermarket Skiing. Hos Team Betsafe ställer man upp med Jens Byggmark medan Dudesons kontrar med Jukka. Det åks in i lådor och ner för rulltrappor och det går mot alla odds i ett helt sjukt tempo!

I avsnitt 3 handlar det om att finnarna ska ta stryk från Robert Burnaika, ett muskelberg som tävlat i MMA. Hur det går, och vem som vann i dom första tävlingarna, kan du se på Betsafes sajt. Det här är i alla fall en tävling som jag kommer att följa.

Go back to top